Tuesday, June 21, 2011

Rumah Baru Hidup Baru

Assalamualaikum w.b.t..

Setelah bermandikan peluh untuk membersihkan rumah, tibalah masa untuk menduduki rumah baru...rumah sewa yer..bukan rumah sendiri..nak bli rumah sendiri tak mampu lagi...

Tak sangka banyak tenaga dan kos dikeluarkan untuk memastikan rumah yg sebelum masuk kosong dan setelah siap dihias kelihatan sangat menarik dan kemas...



Kat sini nak share ngan korang susunan atau perhiasan yg boleh diletakkan untuk menjadikan rumah kelihatan menarik...

1) Langsir diletakkan pada setiap jendela yg ada dalam rumah...tapi jangan jendela dalam toilet pun letak langsir ye...

2) Susunan perabot, khaskan ruang tamu dan juga ruang santai...tv diletakkan pada ruang santai

3) Perabot tidak perlu banyak memadai dengan ruang rumah...nnt kelihatan semak...

Walaupun rumah baru nie bukan sebesar banglo yang atas bukit...aku bersyukur kerana dapat mulakan hidup yg baru dengan isteri tercinta...

P/S : Banyak idea yg ada untuk hiaskan rumah lagi...bila ingatkan kos...bersabr dlu...

6 komen:

Fazil Hamid said...

wah...yakin posting segamat ni..

izzad said...

@fazil : hahaha...yakin tak yakin...kne ada rumah gak...tak kan nak menumpang jer.. :)

Fazil Hamid said...

hehehe...sementare tak pe..tp kalau lame2 tak best la..

izzad said...

sementara pun rasa gak..hehe..amacam hiasan? ok?

nor_azliza said...

cntik cntik..t hias tempat baby post k..tak sbr nie=)

izzad said...

@nor azliza : tempat baby kne tunggu yer... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...