Tuesday, May 17, 2011

Format Formal Letter

Assalamualaikum w.b.t dan Good day everyone




Entry kali nie..aku nak share pasal formal letter..what is the format for formal letter ?...Klau korang nak buat permohonan kije, anta surat komplaint, invitation...mesti gune surat kiriman rasmi yer..so...gambar di atas tue formatnyer...harap2 berguna untuk korang semua yer..

Sebenarnya, format surat kiriman rasmi sama sahaja untuk English...cume bahasa je kite gune bahasa Inggeris yer...Klau nak nampak lagi jelas klik je sini yer...

Done!!!

Sorry..klau nampak tak kemas...tapi tue serba sedikit tentang format formal letter...

P/S : Actually, i'm also trying to write a formal letter.....maybe this will improve my english much better... :)


6 komen:

Fathiah Hamim said...

bagus2. ari tuh buat presentation pasal surat rasmi. punya lah susah nak cari yang btul2 precise kat google. semua ada je yang silap.
kena guna buku jugak. -_-

izzad said...

@fathiah hamin : klau search kat google memang die akan priority kuarkan format dari Negara omputih punyer...bukan M'sia...so...kena la refer buku yer..

zulkifley said...

@izzad posting yang sgt berguna ketika ini.tqvm

izzad said...

@zulkifley : yup..hope that this entry will be usefull for all of us.. :)

zarazueyin said...

bagus info ni
thanks for sharing :)

Muhammad Syahmi said...

BAGUS JUGAK PAGE NI,JANGAN BERHENTI BELAJAR.USAHA TANGGA KEJAYAAN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...