Monday, May 9, 2011

Teknikal? Anda pakar?

Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera dan salam 1Malaysia....

Dah lama aku tak update blog..busy dengan pelbagai aktiviti...i'm sorry ( macam amir raja lawak)...hehehe

So...setelah sekian lama menyepi...aku nak share ngan korang tentang teknikal...Anda tahu tak bahawa :

Teknikal = technician

Sekadar gambar hiasan

Tapi anda jangan ingat kije2 teknikal hanya untuk yang bergelar technician jer...kalau korang ada ilmu tentang teknikal...anda telah mempunyai nilai tambah (bukan topup prepaid tau)...Anda tahu macam mana nak meng"operate"kan alat-alat elektronik ( PA sistem, mic, dll)...

Jika anda pakar? bagus...anda sepatutnya berkongsi ilmu tersebut..klau korang masih merangkak macam mane plak?

So..kat sni korang ble pkai tips nie k :
1) Banyakkan bertanya pada yang pakar.
2) Jangan cepat melatah dan tenang jika mempunyai masalah.
3) peka dengan keadaan persekitaran ketika masa event.


P/S : Jangan cepat melatah klau tetibe ada perkara yang anda tak dapat buat yer...mintak tolong....

4 komen:

Cik Aish said...

wah..lama btul tk update blog ye..ehee

izzad said...

yup...busy benor...ngalahkan PM dah...tq cik aish..sebab sudi lagi singgah :)

zarazueyin said...

salam kenal

zaman skrg, guru sgt sinonim dgn p.a sistem...hehe

izzad said...

@zarazueyin : mesti cikgu jugak nie...yup..nak tak nak mmg kne amik tahu tentang teknikal..klau tak nnt terkial-kial nak gune p.a system

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...