Sunday, July 24, 2011

Sesuaiii sgt untuk Blogger baru


Apa yang korang patut buat bile memula nak berkecimpung dalam dunia blog?

1) Cari template yg cantik menarik?
2) Letak widget2 yang berguna?
3) Buat entry2 menarik agar untuk menambah pembaca?
4) Sign up Nuffnang untuk dapat income?
5) Menambah kenalan dengan mencari follower pastu blogwalking untuk meluaskan lagi bacaan?
7) Mencari kaedah mempromosi blog utk menaikkan trafik?

Semua sebab di atas antaranya dilakukan oleh para blogger. Mana satu sebabnya semuanya adalah betul. Tapi bagi kawe, untuk menambah kenalan (follower) sebab apa? Bila korang jadi follower, kawe dengan ini bersemangat untuk terus menerus membuat entry2 menarik hasil idea sendiri. Kalau ada yang ceduk sikit2 tue, mintak halalkan yer...hehhee...

Paling senang kalau nak tambah follower adalah korang join Segmen2 yang dibuat oleh otai2 blogger. Bila diorang buat segmen2, korang join terus sebab masa dihadkan. Yela, mana la otai2 nie sempat nak tgk semua sebab confirm ramai giler kentang orang join. Antara segmen2 otai yang aku selalu join :




P/S : Setiap kali join segmen mesti paling kurang 10 orang akan jadi follower

10 komen:

Macam_Betul said...

betul tu bro,,,hehe

Cik Aish said...

haish..aish ada wat segmen ye..hehe lama da tak buat...eh lain laa blog ni..wahh makin menarikk...gud jobb!!!! sukeeee

jap..apa kata..buang word verification..hehe..pas tu ok..mntap daa!

izzad said...

cik aish : getmedean tue blog cik aish kan?...bile nak buat segmen baru nie...tak sabar nak menyibuk kat blog cik aish..

izzad said...

@macam_betul : anda memang orang yang betul..dah kne buang macam tue...

Macam_Betul said...

eh, bro izzad, nape tak bagitahu nak exchange link? x perasan tetiba nmpak blog aku ada kat bloglist ko..hehe,,

okeh, aku add blog ko dlm blog list aku k.. hehhee

izzad said...

@macam_betul : sebab blog ko ada style...so aku masukkan dalam list aku supaya senang nak baca..

Tq sbb add aku yer.. :)

Green Apple said...

macam betul entri ni...terbaikkkk

Lulu Caldina said...

selamat menyambut bulan ramadan...
dan selamat berpuasa ;)

petuapakar said...

I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

Kena cuba jugaklah macam best je ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...