Sunday, July 10, 2011

Hebat sgt ke Handphone Korang?

Assalamualaikum w.b.t...salam berjumpa lagi..dah lame kawe tak update blog tercinta nie...tetiap malm online..tapi asyik malas je nak update...

Sll bukak page dalam facebook berkenaan dengan Handphone...ada post tentang page tue...klau korg terlepas nie postnyer http://kitasemuaguru.blogspot.com/2011/04/mai-bli-handphone-dari-abg-kus.html

So, kat sini kawe nak tanyer la skit..handphone aper yg korg pkai...paling latest atau saje bli asal bley sms ngan buat kol..klau korg aware...dah banyak hp2 canggih kat pasaran...lagi2 semua skang berlumba2 nak guna smakphone...hehehe...

Smartphone paling top skang. Samsung Galaxy SII


apa yg hebat sgt smakphone nie...kawe panggil smakphone (smartphone) sebab dalam satu alat korg bley buat macam2 dan bila dah buat macam2...banyak jugakla brg2 korg sumbat dalam phone tue...cthnya:

i) Gambar ( lpas capture mesti tak dlete..pastu biar lame2 dalam phone)
ii) Lagu - sumbat2 banyak2 dalam mmc (memory kad)
iii) doc word, excel, ppt

Last2 skali apa jadi? Jadi smakla phone tue...bile hp dah bnyak sgt fungsi kita bukan je kena jaga luaran jer..tapi dalaman jugak..dah nama smartphone...org yg gune pon kena smart gak...phone dah macam laptop, pc..so kne maintain...buang fail2 yg tak guna...tok aper? elakkan hang...bile hang mula lah nak reset..cabut bateri...worse case...tak bley on langsung..hantar kedai...

Akhirnya guna handphone classic balik...yg bley main baling2..apa lagi..NOKIA 3310 la...memang kukuh...

P/S : Saje nak share sebab dah teringin sgt nak pkai...duit tarak...so sape yg ada tue...jaga la leklok yer...harga smarphone lebih mahal dari laptop skang nie...

5 komen:

ainaa.syafiqah27 said...

nak hp 3310 satu... hehehe

izzad said...

@ainaa.syafiqah27 : 3310 dah kne pow maser form 4...tue first handphone...:)

Gagak said...

izzad, ada je yg murah smartphone ni.. samsung galaxy mini boleh dpt RM500...hehe
Aku skg pkai lg optimus1.

android, iphone?

izzad said...

@gagak : Setuju dengan demo..mmg skang dah bley dapat smartphone dengan harga yg murah...ooo..LG Optimus? android kan? kawe cam bercita2 nak guna Galaxy Tab 8.9' ....kawe slalu tgk update harga kat page Abg Kus Enterprise...nak tau klik je link bawah nie..

http://kitasemuaguru.blogspot.com/2011/04/mai-bli-handphone-dari-abg-kus.html

Gagak said...

ok gk tu angkt galaxy tab... yg pnting, android terbaik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...