Tuesday, April 12, 2011

Mari buat MURAL part 1


Assalamualaikum w.b.t,

Kali nie aku nak kongsi pasal MURAL..camner nak buat ? bagi aku yg tidak tahu menahu camner nak buat ( takde bakat seni ) terpaksala belajar dari cikgu2 yang berpengalaman...

OK...kat sni aku share proses membuat MURAL...

Tema MURAL : Sistem Planet
Idea : Kalau takde idea, search dalam internet yer...hehehe

1) Kikis dulu cat-cat yang dah "berkuping"..guna scrapper...


2) Warnakan tenpat yang nak dicat dengan warna asal ( warna background )


Pastikan campuran cat diadun dengan betul...


Kerjasama amat penting untuk menyiapkan MURAL... : )


Inilah hasilnya untuk hari 1

Klau nak tau kesudahannya...teruskan follow blog aku yer...

P/S : Abis hitam tangan ngan baju kena cat...hati2 ketika mengecat yer... :0




2 komen:

Lulu caldina said...

hoho nak lukis apa tu

izzad said...

lukis sistem planet...tapi tak berbakat sgt...mintak tolong orang lain..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...